Zelf doktertje spelen? Internet weet niet alles

Vroeger toen we nog jong waren, speelden we nog wel eens doktertje. Met een stethoscoop, een thermometer en bloeddrukmeter controleerden we wat onze patiënt mankeerde. Door de opkomst van internet en de uitgebreide info die we erop kunnen terugvinden, blijft het doktertje spelen niet alleen bij onze kinderjaren.

Hebben we vandaag de dag last van een kwaaltje, of nog erger, van hevige pijnen, dan zoeken we als snel op internet naar de oorzaak en de gevolgen van deze kwetsuren, letsels en ziektes. Je zult veel informatie vinden uit betrouwbare en minder betrouwbare bronnen, maar ieder mens is anders en steekt ook anders in elkaar. Dus deze informatie hoeft geen betrekking op jou of je situatie te hebben.

Speel niet voor eigen dokter en ga dus niet meteen bij een apotheek (FarmaTop.be bijvoorbeeld) shoppen, maar raadpleeg toch een huisarts als de klachten van (meer) ernstige aard zijn. Een huisarts heeft niet voor niks een fiks aantal jaren een opleiding gevolgd. De kennis en ervaring die zijn tijdens hun studie opgedaan hebben, hebben ze zeker niet zomaar van internet afgetrokken.

Bijsluiter: ga nooit voor eigen dokter spelen. Mogelijk bespaar je wat euro’s uit op een doktersbezoek, maar eigen ingrepen kunnen de situatie soms alleen maar verergeren. En zeg nu zelf, een goede gezondheid is niet in euro’s uit te drukken, is het wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>